Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic Windows User Group - Slovak Republic
RSS
Windows User Group - Slovak Republic
prihlásenie
meno login
heslo
Automaticky prihlásiť
zabudli ste heslo?
zaregistrujte sa

kalendár podujatí
marec 2024 apríl 2024 máj 2024
po ut st št pi so ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
dnes 25.04.2024 dnes 25.04.2024

kto je online?
počet anonymných užívateľov: 13
počet prihlásených užívateľov: 0

Top 10 najčítanejšie
1.Vytvorenie USB boot jed...
2.Oprava MBR sektoru bez ...
3.Windows 7 download
4.HTPC alebo ako si posta...
5.Windows 7 RC v slovenč...
6.Konzole pro zotavení v...
7.Panika menom Conficker
8.Platené vs Zadarmo
9.Inštalujte Windows z U...
10.Windows 7 RC download -...

Windows User Group - Slovak Republic

Prežije WUG???
Windows User Group - Slovak Republic
Nezaradené > Nezaradené

Prežije WUG???

Windows User Group - Slovak Republic

Je WUG ako nechcené dieťa, ktoré všetkých len obťažuje a nikomu nič neprináša?
Ak je to tak, tak nech zahynie!!!
Ak to tak nie je, tak mate možnosť vyjadrením svojho názoru prispieť k tomu, aby prežilo.


 

WUG môže prežiť, len ak pre to všetci niečo urobíme. Na jednej strane je niekoľko málo nadšencov, ktorým už dochádza dych a na druhej strane snáď niekto, kto využíva a berie, ale mlčí a pritom očakáva viac. V jednom kritickom príspevku sme boli označení za „spiacu komunitu". Je to naozaj tak? Alebo to tak nie je a rozprúdi sa tu živá diskusia.


Máte možnosť sa vyjadriť, či WUG je pre Vás prínosom, v čom Vám pomohol, či Vám pomohol v odbornom raste, či Vám pomohol napríklad pri implementácii, či vďaka nemu ste sa rozhodli pre nejakú konkrétnu technológiu, atď.


Ďalej Vás prosím o vyjadrenie k tomu, aké konkrétne aktivity preferujete, na ktorých sa chcete zúčastňovať či aktívne prispievať k ich skvalitneniu, či Vás zaujímajú prednášky, či radšej hands-on laby, či máte záujem o videozáznamy, či by videozáznamy mali byť prístupné bez obmedzení, či videozáznamy nie sú kontraproduktívne a pri ich veľkej pracnosti, či by nebolo lepšie urobiť len niekoľko ukážok na nalákanie na ďalšie akcie, alebo či by nebolo lepšie, aby sa stretol prednášajúci s niekým, kto spracuje videozáznam a ten sa len uverejní na web, alebo či by Vám viac vyhovoval livemeeting, prípadne či opačný extrém - sústredenie vo forme nejakého WUG Camp-u. Napáda ma veľké množstvo ďalších otázok, ale nechávam na Vás, aby ste sa podľa svojej vôle vyjadrili z hľadiska významu, kvality, potreby a tiež svojej možnosti prispenia k riešeniu k nasledovným okruhom tém :

  • Webový portál (aj diskusné fóra)
  • Prednášky
  • Hands-on-laby
  • Videozáznamy
  • Livemeeting
  • Preberané témy
  • Spolupráca so školstvom
  • Iné formy

Okrem vyjadrenia k formám vzdelávania sa prosím vyjadrite aj k témam, ktoré by Vás zaujímali a uveďte ich stručný zoznam. Na jednej strane nastupuje množstvo generačne nových technológií a som presvedčený, že je z čoho vyberať. A na druhej strane sú tu aj základy, na ktorých tie technológie stoja a pritom mnohí v nich stále máme medzery. Výber je teda veľký.


Dajte vedieť, či má alebo nemá prežiť WUG. Ak budete ticho, tak určite neprežije...


Pavel Krč

Windows User Group - Slovak RepublicWindows User Group - Slovak Republic Krc | utorok 26. júna 2012 13:42 | Prečítané: 7509 x | hodnotenie: 5/5 |
Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

- Určite by malo prežiť

- je užitočné a v tomto regione má opodstatnenie, netreba chodiť ďaleko za informáciam

- možno účasť na prednáškach je slabšia, čo je určite spôsobené našou vyťaženosťou, ale sú zaujímavé témy na ktorých sa určite oplatí zúčastniť. Aj keď som sa v osobne poslednom čase moc nezúčastnňoval, určite sa nájdu takí čo si čas naájdu

- video prezentácie sú O.K. pre tých ktorí sa nemajú možnosť zúčastniť

- možno by stálo za uváženie aj iba video záznamy ak je naozaj tá účasť extrémne nízka

- na webe WUG by mohli byť niektoré témy rozpracované vo forme nejakého článku a v diskusii k nemu by mohli byť otázky a odpovede autora, prípadne vyhlásený nejaký live online chat v nejakom večernom termíne, kedy sú už všetci doma na nete.

- aké témy, hmmm..., všetko nové, ale aj staré témy notoricky známe (sieť, TCP, AD, ...) na oživenie a dočerpanie vedomostí.

Howgh

toja streda 27. júna 2012 10:04
RE: Prežije WUG??? reagovať

V prvom rade ďakujem za pozitívny názor.

Postupne sa budem snažiť za organizátorov reagovať na jednotlivé príspevky a to hlavne za pobočku v Trenčíne a vyzývam aj Vás aby ste sa tiež pripojili, ak máte iný prípadne upresňujúci názor. Verím, že to oživí celú diskusiu. V nasledujúcich príspevkoch pripojím svoj komentár, ak v nich budú uvedené odlišné informácie.

Moja rekcia k jednotlivým bodom:

- V našom regióne skutočne toho moc nie je. Sme odkázaní na serióznejšie akcie cestovať do Bratislavy či do Brna. To bol aj primárny dôvod, prečo vznikla pobočka v Trenčíne.

- Nízka účasť je to čo nás najviac trápi. Príčiny môžu byť aj v tom, že nám nefunguje správne notifikácia, dokonca problémy sú aj s registráciou, no hlavý dôvod je možno v tom, že sa všetci spoliehajú na voľný prístup k plnohodnotnému videozáznamu.

- O videozáznamoch sa zmienim pri ďalšom príspevku, kde je poznámka o poskytovaní videozáznamov len pre členov.

- A ešte raz videozáznamy bez prednášky –ako hlavné by mali byť skutočné stretávania členov s možnosťou v diskusii zdielať vedomosti a skúsenosti a predovšetkým nadväzovať známosti a kontakty. Diskusia by podľa mňa mala byť hlavným nástrojom, ako sa poučiť na skúsenostiach a chybách iných, nie na vlastných. Ale uvažujeme aj o možnosti vytvoriť video a potom ho publikovať, ale to by sa blížilo napríklad k www.mstv.sk a je otázne, či by sme to mali robiť paralelne.

- Rozpracované témy na webe, diskusia na webe, live online chat, ... – to si zrejme želá prevažná väčšina z nás a to bude pre nás jedna z najťažších úloh, pretože budú nutné zmeny webu a hlavne bude nutná aktivita väčšieho množstva ľudí...

- Pri témach sa zrejme prikloníme k metóde striedania nových technológií a notoricky známych tém... :-)

Pavel Krč

Krc štvrtok 28. júna 2012 19:45
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Tak WUG by mal urcite prezit. Ked sa zacal organizovat v TN bol som velmi rad lebo na tie vzdialene sa mi nejak nedarilo dochadzat. WUG nechcene dieta ????? Preco ??? Organizatori , prednasajuci to robia vo svojom volnom case vyuzivaju vlastne znamosti a za to sme mi clenovia WUGu / ti co sa zucastnuju nie ti co su len prihlaseny / vdacni. Videozaznam je urcite dobra vec a urcite pracna, avsak myslim ze by mali byt dostupne len clenom komunity. HOL super vec clovek si vyskusa nemusi mat obavu ze nieco zlikviduje v produkcnom prostredi , ma sa koho spytat. Temy to je pravdepodobne evergreen kazdy by chcel nieco mne osobne sadli snad vsetky co sa realizovali rad si vypocujem info aj z oblasti ktora sa ma mozno netyka vzhladom na cielovu skupinu zakaznikov ktoru obhospodarujeme. Za mna tolko ze by bola velka skoda keby WUG zanikol, mozme byt radi za to ze nam odbornici povedia co to o novinkach, nestoji nas to prachy len trocha casu.

P.S. Ked sme zacali nasadzovat Cisco tak som isiel akoze pohladam zdruzenie uzivatelov , volne forum nejake Cisco user group, myslite ze som nasiel ?? :-)

cucpo streda 27. júna 2012 12:12
RE: Prežije WUG??? reagovať

Vysoko si cením názor človeka, ktorý (ak dobre pozerám) bol už na tridsiatich WUG akciách. To je super...

Zase niekoľko mojich komentárov:

- HOL super vec - (Hands-on-Lab) osobne považujem za jednu z veľmi dôležitých oblastí našej činnosti. Doposiaľ účastníci HOL-ov v Trenčíne vždy vyjadrili spokojnosť, čo ma veľmi teší. Nechcem ich preto ďalej komentovať, len uvediem, že najviac HOL-ov beží vo WUG pobočke v Prahe. Ale dostať sa na HOL v Prahe vôbec nie je jednoduché, aj keby ste rovno boli v Prahe. Tam si to musia zaslúžiť...

- A teraz k videozáznamom. Urobiť za bojových podmienok takmer „na kolene“ trochu kvalitnejší trojhodinový HD videozáznam nie je celkom jednoduchá vec. Kto si to skúsil, určite nebude oponovať. Na druhej strane, ak zoberiem konkrétny prípad prednášky „Threat Management Gateway 2010“ v Trenčíne sa jej zúčastnilo 20 ľudí, ale na webe ju videlo vyše 2000. Teda približne 100 krát viac. Pri rôznych videách je to samozrejme rôzne. Na stránkach CNL sú tie čísla o hodne vyššie, pretože sú na školskom webe. Otázne je, koľko ľudí si vydrží pozrieť celý väčšinou 3-hodinový záznam. Na Českom www.wug.cz je pre šírenie videa využitá technológia Silverlight a kolegovia evidujú aj počet plných prehratí. Priemerne zhruba jedna desatina si prehrá celé niekoľkohodinové video. Teda podobné počty budú zrejme aj pri YouTube. Na druhej stane z YouTubu sa dá video veľmi ľahko stiahnuť a šíriť potom offline. Teda skutočné počty sú len ťažko odhadnuteľné. V každom prípade sú mnohonásobne vyššie, než počty zúčastnených na prednáške. A je teda na mieste otázka, či to takto chceme. Pravde podobe sa prikloníme k názoru, že voľne dáme k dispozícii len krátke ukážky a plné video dáme k dispozícii len autorizovaným užívateľom.

Pavel Krč

Krc štvrtok 28. júna 2012 21:01
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Tiez si myslim ze by mal WUG prezit. skoda ze rovnake akcie nie su v ba. Predsa len dochadzanie do Tn je obcas narocnejsie ale snazim sa zucastnovat. NIe vzdy to ale ide.  Mrzi ma ze som sa nemohol zucastnit posledneho hands on labu v sietovani lebo to bola tema ktora ma zaujimala  a zaujima. Skoda ze o sobotnych akciach nie je ddane vediet viac dopredu , ak uz ma clovek neico na vikend naplanovane nie vzdy to ide zrusit. Mne osobne sa pacia aj prednasky , teoria, postrehy a rady su urcite potrebne ale lab je lab , az tam clovek  narazi na problem  o ktorom si povodne mohol mysliet ze problemom nebude , alebo sa utvrdi v tom ze ano toto mi je jasne a presiel som cez to. takze este raz WUG by mal prezit, keby za to nestal nechodili by sme z Ba do Tn na tieto akcie :)

xil streda 27. júna 2012 14:29
RE: Prežije WUG??? reagovať

Ak niekto z BA príde do Trenčína na prednášku a konštatuje, že sa mu to oplatí, tak to je ako v škole dostať jednotku s hviezdičkou. Tu veľká vďaka patrí prednášajúcim...

Tu by som sa chcel vyjadriť k WUG akciám v Bratislave. Ako ste si určite všimli, posledné akcie sa konajú na FIIT STU BA, Ilkovičova 3, Bratislava. To je mimo iných tiež jeden z dôvodov, prečo bola trochu dlhšia prestávka. Naším cieľom je dostať sa na akademickú pôdu z toho dôvodu, že práve tam vidíme veľký potenciál pre úspešnú činnosť WUG-u. Dobrým príkladom v tomto smere pre nás môže byť návštevnosť podujatí Košickej pobočky WUG, kde napríklad na prednáške „Windows 8 z pohľadu programátora“ bolo takmer 100 ľudí. Ďalej ako vzor by som dal činnosť pobočky WUG v Brne, kde organizujú akcie v Microsoft inovačnom centre (MIC), ktoré je v tesnom susedstve pri Fakulte informačných technológií v Brne. Jednak tam chodí veľa študentov a jednak tam aj študenti organizujú WUG akcie...

A v súvislosti so školstvom, možno by sa dal nájsť aj priestor pre spoluprácu na niektorých „EDU“ programoch. Niekedy možno aj z motyky vystrelí... :-)

Pavel Krč

Krc štvrtok 28. júna 2012 22:00
RE: Prežije WUG??? reagovať

ale sedemdesiat z tych sto  odislo potom ako sa rozdali bagety :)

JozefM piatok 29. júna 2012 00:29
RE: Prežije WUG??? reagovať

To je pre mňa nová informácia. Ale v Brne situáciu osobne dobre poznám. A tam ten prístup by som ani zďaleka nehodnotil tak negatívne. Ale vidíte, je to v ľuďoch. A preto je aj táto diskusia a aj moja otázka, či tých zvyšných tridsať stojí za to? Čo myslíte?

Krc piatok 29. júna 2012 08:20
RE: Prežije WUG??? reagovať

;-)  nepreháňať

 

stáva sa, že ľudia po prestávke odídu, je viac dôvodov,

napr. od prednášky očakávali niečo iné, nedá sa proste 100 ľuďom na 100% vyhovieť

 

Daniel, WUG Košice

Daniel BAČA pondelok 09. júla 2012 13:29
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

WUG by prezit mal.

Dovodom su hlavne prednasky a HoLy.

Bol by som ale rad keby k dovodom prezitia patrilo aj diskusne forum.

Ako pise CUCPO, mozno by sme mohli trochu zajst aj do odlisnych vod

napr. k CISCO/HP networking technologiam resp. k ich konfiguraciu.

 

k otazkam:

Webový portál (aj diskusné fóra)

-zriadit diskusne forum, kde mozem polozit otazku a budeme ju riesit/diskutovat o nej.

-existuju dva sposoby upravy portalu, najst niekoho, kto to spravi nezistne (menej pravdepodobne)

alebo najst niekoho kto to spravi zistne a zafinancuje sa to z nejakej verejnej wug zbierky.

Viem, ze wug je aj o urcitej spolupatricnosti ale najrychlejsie by bolo niekomu zaplatit a

pohnut sa dalej. Verim, ze ked bude diskusne forum vela veci sa zlepsi. Alebo kupit hovy

portal aj s diskusnym forom a uz to len niekto doupravuje...

S portalom zial ja pomoct neviem.

 

Prednášky

-by mali pokracovat, zvazit ci by nebolo zaujimave do prednasok zahrnut prezentovanie vlastnych

vnutrofiremnych rieseni-kratke bloky s diskusiou. Samozrejme bez videi.

-napr. ukazat interne riesenie fileservera->security grupy->usporiadanie AD...

alebo koncepcia usporiadania dat na SQL serveri->databazy->security grupy->schemy->uzivatelia..

-best practices pre rozne ine MS riesenia.

 

Hands-on-laby

-urcite by mali pokracovat

 

Videozáznam

-obmedzit len pre clenov

 

Livemeeting

-to ma asi oslovilo najmenej

 

Preberané témy

-diskutovat o nich na buducom fore a vytvorit hlasovanie

 

Spolupráca so školstvom

-Tak tuto ma vobec nic nenapadlo, ako to bolo myslene?

 

Vdaka WUGu som sa dozvedel o Gopase a ich kvalitach, nainstalovali sme sharepoint foundation, vyriesil som

problemy s GPO...je toho viac ale na toto som si najrychlejsie spomenul.

michal p streda 27. júna 2012 19:19
RE: Prežije WUG??? reagovať

Ďakujem za veľa dobrých nápadov.

- V tomto príspevku ma zaujal výrok „trochu zájsť aj do odlišných vôd“. Páči sa mi to a v konkrétne uvedenom prípade „CISCO/HP networking“ by to určite bolo užitočné. Skutočne dobrý nápad.

- Diskusne fórum = život. Áno, tak dôležité je diskusné fórum. Práve tu nás najviac tlačí topánka (zvládnuť technológiu a získať prispievateľov)...

- Financie sú problém, pretože potom musí byť aj účtovníctvo. A čo s tým?!

- Akcie s prezentáciou vnútro firemných riešení sme už mali a práve preto neboli natáčané. Tiež považujem za rozumné, aby sme im znovu dali priestor.

- Aj nasledujúce námety sú výborné a niektoré z nich máme v pláne.

- Na tomto mieste chcem aj ja za WUG poďakovať školiacemu stredisku GOPAS v Bratislave, pretože mnohé akcie a predovšetkým HOL-y sa mohli uskutočniť aj vďaka podpore zo strany GOPAS-u.

Pavel Krč

Krc štvrtok 28. júna 2012 22:35
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

IMHO Čo keby sa vrátila distribúcia nahraných session na manuálnu bázu. Mám na mysli to, že  kedysi bolo potrebné od pána Krča osobne "vydrankať" médium, alebo nahratie na USB-čko na stretnutí komunity. Na zváženie, výmenou za nejaký aktívny príspevok. Inak na sťahovanie/pozeranie videa je MVA :-), ktorá je navyše v súlade s momentálnymi marketingovými náladami MS... Chválim návrat V Bratislave na univerzitnú pôdu, čo ako dúfam primeje ľudí z MS na akcii sa nielen ukázaťa a povedať "dobrý deň", ale aj upozorniť na nové/zaujímavé a nenechať to "samodiscovery" v materiáloch pri kávomate... Zároveň verím, že "návrat do školy" priláka "nakuknúť" aj študákov zo zrejmých dôvodov... Tu by, myslím, mohol "motivačne" pomôcť Roman R. z MS, alebo chcem veľa? Aby som to zhrnul, teším sa ďalšie stretnutie a dúfam, že bude už koncom septembra a nie výročné/rozpúštacie v decembri...

borco streda 27. júna 2012 19:42
RE: Prežije WUG??? reagovať

Tento príspevok mi ako keby z duše hovoril...

A veľmi dobrá myšlienka aj s videami. To je super. To je skutočne dobrá motivácia... K tomu sa už nežiada nič viac dodať.

Ďakujem

Pavel Krč

Krc štvrtok 28. júna 2012 22:44
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Za organizátorov WUG-u ďakujem za prvé názory a veľmi nás potešilo, že sú pozitívne. Postupne budeme reagovať na každý jeden z nich.

 

Cieľom tejto diskusie je dokázať, že WUG nie je spiaca komunita.

Preto chcem povzbudiť aj ďalších, aby reagovali, napríklad aj stručným spôsob, prípadne len k niektorým bodom, ak nemáte moc času, alebo uvedením zoznamu tém, o ktoré máte záujem. Samozrejme, čím viac nám napíšete, tým je to pre nás cennejšie a môžete viac ovplyvniť budúcnosť WUG-u.

Ďakujem

Pavel Krč

Krc štvrtok 28. júna 2012 08:48
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Osobne som s WUG-om spokojný po všetkých stránkach. Rád si vypočujem aj prednášky, ktoré sú z oblasti o ktorej viem veľa. Vždy je však dobré občerstviť si vedomosti, a zatial sa nestalo že by som si neodniesol niečo pozitívne.

 

Predošlé príspevky zhruba vyjadrujú to s čím sa stotožňujem.

 

Preto som jednoznačne za zachovanie WUG-u.

 

Pravdou je, že by sme mohli byť viac komunitne sudržný. Myslím tým rozprúdenie  diskusného fóra na stránke WUG-u. Presnejšie nejaké poradné fórum kde by sme si vymenili skúsenosti pripadne poradili s problémom, ktorý niekto už riešil.

Takto by sme potom možno  nepôsobili dojmom "mŕtvej" komunity.

 

 

lizuch štvrtok 28. júna 2012 09:30
RE: Prežije WUG??? reagovať

hlasujem za prezitie

 

ja som sa k WUG-u dostal asi pred rokom a bol som velmi milo prekvapeny podujatiami, ktore organizuje.

 

S temami, ktore sa tam preberaju sa vacsinou stretavam len okrajovo a o to vacsiu cenu pre mna ma ked ich dostanem rovno na podnose na vysokej urovni odprednasane a este s prislubom buducej konzultacie.. sak to su benefity na nezaplatenie :)  a oplati sa mi kvoli tomu cestovat BA-TN ale aj BA-KE som uz dal

 

osobne sa mi pozdava forma ze prednaska, prednaska,.., HOL

videa su skvela vec

 

a ako spominal michal p, boli by urcite zaujimave riesenia z praxe alebo diskusie, len tu ja vidim svoj potencial na prispevok asi iba ako varic kavy. A ak na akciu pride 10 varicov a dvaja diskutujuci ani tym dvom velmi do reci nebude.

 

co sa tyka fora..  nestacilo by tu nejake phpBB prilepit? myslim, ze to forum tu citelne chyba a prave jeho absencia budi dojem spiacej komunity. (Ak je problem iba v tom, ze to nema kto spravit, tak by som s tym mozno vedel pomoc)

 

dalsie temy - tato tema by si zasluzila samostatny clanok/forum, kde by sa najskor zhromazdili temy a potom by sa otestoval zaujem a vyriesila nadveznost.

za seba teraz: AD, GPO, VDI, SQL Reporty

 

a pre nadsencov s dychom na konci: Ma to cenu! Ma to cenu! :)

JozefM štvrtok 28. júna 2012 14:29
RE: Prežije WUG??? reagovať

No super !

 

Ďakujem všetkým prispievateľom za živú a plodnú diskusiu. Aj ja hlasujem za prežitie :)

 

A zaujal ma aj tento postreh :

"Čo keby sa vrátila distribúcia nahraných session na manuálnu bázu. Mám na mysli to, že kedysi bolo potrebné od pána Krča osobne "vydrankať" médium, alebo nahratie na USB-čko na stretnutí komunity. Na zváženie, výmenou za nejaký aktívny príspevok." Predpokladám, že to bolo myslené tak, že aktivita nášho združenia by potrebovala nejakú zmenu, napr. rozprúdiť/oživiť diskusné fórum, ale aj zároveň dať šancu komukoľvek kto má záujem niečo zaujímavé odprezentovať naživo, na našich meetingoch v BA, TN alebo aj v KE.

 

Čo keby sa tu objavilo takých pár príspevkov od tých, ktorých až tak dobre nepoznáme, že by dokázali prísť medzi nás niečo zaujímavé (poprosil by som zároveň uviesť aj oblasť alebo tému) predniesť a oživiť tak WUG komunitu ?

 

Vopred všetkým ktorí sa pridajú ďakujem !

JPerf štvrtok 28. júna 2012 17:17
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Zdravim,

 

ja si takisto myslim, ze nieco ako WUG by malo byt. Pokial nebudu nejake vacsie problemy so zdrojmi.

Osobne sa priznam, ze som bol iba na niekolkych stretnutiach v KE. Aj ked som chcel prist, casto krat som musel ostat necakane v praci. Viac sledujem videozaznamy. V buducnosti planujem ist pracovat do BA, ak sa podari. Takze ak bude moznost, urcite sa zucastnim aj tam.

Co sa tyka zamerania do buducna: v ostatnom case sa v mediach objavuju castejsie reakcie nasich politikov o vacsiu implementaciu novej formy studia; teda spojeni teorie s praxou. Mozno tam by mohla smerovat jedna z ciest WUGu.

 

Jojo

jojo.zelenak štvrtok 28. júna 2012 21:40
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Dobry den resp. vecer,

 

tiez sa pripajam k nazoru, ze WUG by mal urcite pokracovat. Zucastnil som sa meetingov v TN, takze meetingy z BA a KE poznam iba z videi. No v Trencine je vzdy vsetko perfektne zorganizovane a prednasajuci su vzdy skveli. Osobne som vzdy nadseny, ked cestujem z WUG-u domov s "batohom" novych informacii. Na druhej strane si uvedomujem, ze za tymto stoja ludia, ktori to robia s nadsenim bez naroku na odmenu. Osobne ich obdivujem a samozrejme, ze im aj dakujem. Co sa tyka tem paci sa mi myslienka p. Krca - striedat nove technologie so zakladmi (AD, GPO ...).  WUG-u  zdar !!!

PetoC štvrtok 28. júna 2012 21:55
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Aspon strucne:

...cas je moj nepriatel a preto som sa v poslednom case nezucastnil...

WUG je vyborna vec - ak je dobry prednasatel ma to pre mna velku hodnotu.

Budem rad, ak bude pokracovat.

Martin

bilicka štvrtok 28. júna 2012 22:30
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

by prezit mal.

matto piatok 29. júna 2012 15:59
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Občas sa zúčastňujem prednášok. Podľa mňa WUG má svoje opodstatnenie.

lsaloky pondelok 02. júla 2012 08:31
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Dúfam, že prežije, veď je to skvelá vec.

V minulosti som chodila na podobné akcie až do BA, TN je predsa len bližšie. Ja osobne som sa o wug-u dozvedela náhodou od bývalého lolegu a odvtedy chodievam viac-menej pravidelne. Možno aj v tom je problém, že komunita nie je príliš známa. Nedávno sa mi podarilo získať zoznam ľudí zaoberajúcich sa informatikou v našej lokalite a určite im pošlem link, keď sa bude chystať ďalšia akcia.

Osobne sa mi veľmi páčilo, keď na jednu z akcií priviedla jedna pani učiteľka zo strednej školy tuším z Dubnice  svojich študentov, veď aj to je spôsob ako ukázať mladým, že aj takto je možné sa vzdelávať.

Verím, že organizovanie takýchto  podujatí je časovo náročné a navyše vo voľnom čase s odmenou 60 minút za každú hodinu, a preto všetkým zainteresovaným, či už p. Krčovi, alebo prednášajúcim patrí moja veľká vďaka. Vďaka za  výborné témy, skvelých prednášajúcich, vždy ochotných pomôcť pri riešení problémov.

Takže

PREDNÁŠKY - ANO a živé, veď aj pri tej diskusii sa kadečo nové dozviete

HOLY          - ANO

VIDEÁ - pre mňa osobne ANO, často si ich pozerám. Ťažko povedať, či obmedziť k nim prístup len pre registrovaných, aj mne sa stalo, že som sa nemohla zúčastniť prednášky a video pomohlo.

SPOLUPRÁCA SO ŠKOLSTVOM - možno by to stálo za pokus. Keď som bola v Žiline na akcii poriadanej Microsoftom na Žilinskej univerzite, p. Kováč tuším spomínal, že povodil svojich kolegov po Žiline. O spolupráci so Žilinskou univerzitou ste neuvažovali? I keď ja sa priznám, že nemám také konexie, ktoré by mohli pomôcť, ale možno by sa niekto našiel. Verím tomu, že aj komunita by sa rozšírila, predsa je to tiež akademická pôda. Viem, že ľahko sa hovorí, ťažšie realizuje, je to len taká úvaha.

TÉMY - ja si rada vypočujem akúkoľvek prednášku, nemusí byť len z tej oblasti, v ktorej sa pohybujem. srdcové záležitosti sú riešenia pre servery, nebolo by zlé niečo aj z MSSQL, Cisco, minule som započula, že aj Citrix by mohol byť... Prečo nie?

 

 

 

 

 

 

 

sondrasikova pondelok 02. júla 2012 11:59
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

nehnevajte sa na mna za moj nazor, ale to kto pisal ten clanok? ako moze rozumne zmyslajuci clovek napisat, ze ak dieta nie je prospecne pre spolocnost tak nech zahynie? to ako mozte takto napisat? normalne ste ma nazlostili.. ved nie kazde dieta je hned od zaciatku najlepsie.. treba mu dat impulz, aby sa snazilo a dosiahlo potrebne vysledky a nie ho zabit.. to kam by sme dospeli s takymto svetonazorom :/

autor nech sa zamysli..

 

len preto, ze mate momentalne slabsie obdobie, tak to chcete zabalit? len preto, ze vam niekto napise, ze ste spiaca komunita, tak to chcete poslat do kytek? preco?

 

podla mna ma wug uspech, myslim, ze za to vravi ucast na prednaskach, teda aspon na tych, co som bol ja a urcite je vela tych, co si pozreli bud live prenos, alebo potom z archivu - z roznych dovodov

ak by aj nebola taka skvela ucast, netreba to predsa hned vzdavat a zahadzovat.. mozno tym, ze budete stale ponukat nieco nove, tak niekoho inspirujete a posuniete vpred

apokalyps utorok 03. júla 2012 14:29
RE: Prežije WUG??? reagovať

Tento článok som písal ja a písal som ho práve preto, že sa nad činnosťou WUG-u zamýšľame.

Trochu som očakával, že v závere svojho príspevku pridáte niekoľko „impulzov“, ktoré by nám pomohli prežiť „slabšie obdobie“. Rád by som vedel, čo by pre Vás bola „nová ponuka“, čo by Vás inšpirovalo a posunulo vpred, prípadne či by ste aj Vy nemali možnosť nejakým spôsobom obohatiť činnosť WUG-u.

Ďakujem za Váš názor a teším sa na Vašu odpoveď.

Pavel Krč

Krc pondelok 09. júla 2012 07:41
RE: Prežije WUG??? reagovať

zamyslat sa treba, ale nie takymto sposobom, mne neprisiel spravny, iba to som chcel napisat.. no a v tej chvili mi nenapadol ziaden konkretny impulz alebo napad, tak som nic nenapisal.. pre mna osobne bolo inspirujuce uz len to, ze nejake prednasky boli a rad som sa ich zucastnoval, sam potom doma skusal niektore technologie, samozrejme, vramci moznosti

momentalne neviem, co by ma mohlo oslovit, no ja nie som podstatny clen, su tu predsa mladsie rocniky, ktore treba pritiahnut aj na takyto sposob prezentovania produktov od microsoftu, ci uz pre domace stanice alebo servery, popripade nieco ine, dalsie

 

ak vsak nevidite buducnost v tom, co ste doteraz spravili a neviete ani, co by ste chceli v buducnosti prezentovat a ponukat, tak to kludne zabalte.. nie vsak ako dieta momentalne neuzitocne pre spolocnost, ale ako dielo bez dalsich vyhliadok a bez potrebnych financnych prostriedkov potrebnych pre jeho existenciu

apokalyps štvrtok 12. júla 2012 15:54
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

WUG je pre mna este novinka. Zazil som len 2 akcie ale urcite boli pre mna zaujmave a preto si myslim ze WUG ma zmysel.

Urcite preferujem HOLy a prednasky. Videozaznam je fajn ale nikdy sa neda porovnat voci prednaske nazivo.

Dostupnost WUG je tiez dobra. Bratislava ideal, Trencin nie je az tak daleko.

Pre mna najzaumavejsie temy programovanie, SQL server, SSIS a data warehouse.

manco nedeľa 08. júla 2012 23:09
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Je WUG ako nechcené dieťa?

Určite nie! Potom by asi nikto nechodil na stretnutia, HOLy, ... Preto ja, aj ostatní, ktorých poznám radi chodia na stretnutia, ak im to okolnosti dovolia. Pred niekoľkými rokmi, keď ešte nebola pobočka v Trenčíne, som spolu s kolegami chodieval na akcie do Bratislavy. Teraz keď pracujem v Bratislave chodievam na stretnutia aj do Trenčína. A nie som sám čo dochádza na stretnutia viac ako 100 km.

Prečo chodím? Kvôli informáciám. Vždy sa dozviem niečo nové a to aj z oblastí, ktoré sú mi známe. Stretnem sa s inými členmi komunity, môžeme prediskutovať svoje problémy, resp. podeliť sa o skúsenosti z riešenia problémov.

WUG môže prežiť, len ak pre to všetci niečo urobíme!

Čo môžem pre WUG urobiť? Určite tak ako veľa iných aj ja mám pocit, že na nič nemám čas. Ono to ale tak celkom nie je pravda, pretože inak by som nechodil ani na stretnutia WUG. Klobúk dole pred všetkými a veľká vďaka všetkým, ktorý organizujú stretnutia, prednášajú, pripravujú HOLy, robia video záznam...
Akou formou, alebo spôsobom by som teda mohol pomôcť aj ja?

WUG ...

WUG je pre mňa prínosom a pomáha aj v odbornom raste...

Aktivity ...

Prednášky, HOLy, video záznamy (prístup pre registrovaných), upútavky voľne prístupné, Webový portál s možnosťou hlasovať za témy, ...

Témy ...

Tu by som sa zastavil. S témami súvisí aj možnosť zapojenia sa mlčiacich účastníkov do prezentácií. Málo kto z nás je schopný, sa postaviť pred ostatných a 2 a pol hodiny prezentovať aj dobre známu problematiku. Preto je možno na mieste otázka pre všetkých. Akú tému by som sa pokúsil prezentovať v rozsahu 15-30 min, resp. viac? Možno sa na rovnakú tému nájde aj niekto iný. Potom by bolo dobré zistiť, či je o danú tému záujem, resp. koľko záujemcov by sa zúčastnilo stretnutia na danú tému (hlasovanie na webovom portáli). Možné témy pre nádejných prezetátorov:

· Aké antivírusové riešenie používam, skúsenosti s ním, riešenie problémov s výkonom, nasadenie a správa ...

· Ako robím deployment OS a aplikácií ...

· Aké nástroje používam na riešenie problémov a príklady riešení ...

· Akým spôsobom sa pripájam vzdialene do firmy, k zákazníkom, výhody resp. nevýhody uvedeného riešenia ...

· Akým spôsobom monitorujem , resp. blokujem prístup na vybrané stránky na internete, ...

WUG prežije len vďaka nám všetkým!

Budem veľmi rád, ak WUG prežije. Bez WUGu by tu zostala diera. Bola by to veľká škoda. Pred 7 rokmi som bol veľmi rád, že som mohol začať chodiť na stretnutia WUGu do Bratislavy.

 

Ľubomír Hruda

LuboH pondelok 09. júla 2012 12:40
RE: Prežije WUG??? reagovať

Ďakujem za podnetný príspevok, v ktorom ma zaujala hlavne myšlienka na organizovanie podujatí "diskusného typu". Od založenia WUG-u bol jedným z hlavných cieľov takýto typ akcií. Základom úspechu je prelomiť pasívny prístup členov. A práve v tomto príspevku vidím dobrý návod, ako pre aktívnu prácu získať ďalších členov našej komunity.

Téma akcie "diskusného typu" by mala vzniknúť počas webovej diskusie aj s možnosťou prihlásiť sa s diskusným príspevkom. Ak bude dostatočný počet prihlásených diskutujúcich uskutočníme akciu, ktorá bude mať určenú tému a zodpovedného moderátora. Ten bude zodpovedať za organizáciu a priebeh diskusie a prípadne zabezpečí účasť "hosťa", ktorý k danej problematike bude schopný zaujať "kvalifikovaný názor"... (prípadne skúsme vymyslieť iný funkčný scenár)...

Snáď to by bol dobrý priestor pre členov WUG-u pre aktívny prístup a pre odborný rast s mnohými ďalšími pozitívnymi efektmi. Predpokladom je samozrejme fungujúci web, umožňujúci takýto postup.

Pavel Krč

Krc streda 11. júla 2012 09:20
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Aj ja si myslym, ze WUG by mal prezit fungovat aj dalej. Ved videa z jednotilivych prednasok maju velku sledovanost. Takze klobuk dole a cas straveny pripravou zaznamu a to ze sa to robi tak povediac na kolene.

WUG je  pre mna velmi dobre moznost sa dozvediet nieco viac o novych technologiach a nemusim chodit daleko (co je dnes problem, kedze nie som v BA). Ja som v minulosti pracoval ako admin a pre zaneprazdnenost som vela casu na WUG nemal, skor som vyuzival len MS konferencie, kde sa clovek mal moznost opytat resp. prediskutovat aktualne temy  (zriedka skolenie).  Vela informacii som hladal na webe a cerpal zo skusenosti inych a v tom je WUG super. Stale ma zaujimaju servre, bezpecnost, siete... i ked dnes niesom v priamom kontakte s IT a WUG mi pomaha, aby som nezostal bez obrazu a zvuku.

I ked toto nieje priestor na diskusiu k novym temam, dovolil by som navrhnut zopar:  Asset managmentu (SW a HW), prakticke skusenosti asset managerov; ITIL-u  zakladne postupy a odporucania

Budem velmi rad ak WUG prezije a najdesa aj taka tema, kde by som dokazal prispiet aj ja svojimi skusenostami.

Romano pondelok 16. júla 2012 12:29
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Kazda takato komunita ma zmysel, pokial ma aktivnych clenov.

Uvaha:
Ak spravca z KE, ktory spravuje AD,Windows servery a virtualizacne technologie, chce ist na prednasku ktora mu aj nieco da...ma smolu ak prave necestuje do Trencina. Posledna, ako tak zaujimava prednaska, pre takehoto spravcu bola 19.04.2011 v KE...a to Maximalizovanie bezpecnosti vo firme. Zvysnych 5 ktore sa do dnesneho dna konali v KE sa tykalo 1x SQL Server, 3x vyvojovych veci a 1x System Center - ktory mimochodom bol odprezentovany na TechDays. Od 19.04.2011 bolo v Trencine !15! prednasok. Ak by tento spravca chcel ist na prednasku do Trencina, potrebuje na to 4hod 35min podla google maps. Isteze, ani chalani z BA to nemaju jednoduche, no 1hod 20min je predsa len menej.
Tym chcem povedat to, ze by som si prial viac zmysluplnych prednasok a diskusii na vychode. Ak sa v priebehu 16tich mesiacov uskutocni v KE 6 prednasok, nemozte sa cudovat, ze si na WUG "nikto" nespomenie. :) Pravdou je, ze ani si nepamatam, kedy som bol naposledy na nejakej prednaske WUGu a ked som aj v poslednej dobe nasiel vhodnu...Zakladom je siet...tak bola 2x zrusena. :) Pozabudol som aj na to, ze su dostupne videozaznamy, ktore mi mozu pomoct nahradit zrusenu prednasku...no ked mi ich vezmete...prestava mat WUG pre kosickeho spravcu zmysel. :) Suhlasim, ze zaznamy by si bolo treba "zasluzit"...ale to by WUG stretnutie muselo byt v KE aspon raz mesacne...aby sa k materialom dalo dostat.

Na zaver len tolko, ze diskusie specialistov su silna vec...kolki z nas uz vyriesili nie jeden problem v krcme pri pive. Ak bude WUG komunita diskutujucich...bude to mat prinos pre vsetkych. :)

Martin

mlucansky streda 25. júla 2012 00:11
Windows User Group - Slovak Republic
RE: Prežije WUG??? reagovať

Za organizátorov WUG akcií ďakujem účastníkom tohto prieskumu. Pretože už dlhšiu dobu nepribudli ďalšie príspevky, možno taký môj osobný pokus o uzavretie tejto diskusie s konštatovaním – „koľko ľudí, toľko názorov“.


Zopakujem, že WUG je dobrovoľné a neziskové združenie IT profesionálov a užívateľov systému Windows a iných IT technológií. Podľa mnoho krát prezentovaného názoru organizátorov by nemal byť o reklame a nemal by byť ani o peniazoch, ale mal by byť komunitou ľudí schádzajúcich sa za účelom šírenia znalostí a praktickej výmeny skúseností.


Zrejme WUG má šancu na prežitie vtedy, ak bude komunitou ľudí, z ktorých každý sa bude snažiť urobiť niečo pre to, aby WUG bol. A práve títo ľudia by si mali aj určiť ciele, ktoré má WUG plniť. Môže slúžiť ako doplnková forma odborného rastu hlavne pre tých, ktorí majú obmedzenú možnosť využívať platené formy vzdelávania, ale môže plniť aj mnoho iných úloh. A je len na nás, akých...


Konštruktívne nápady a pripomienky môžete stále posielať e-mailom na nasledovné adresy:

WUG Bratislava – Július Kováč – kovac(zavinac)v-performance(bodka)sk
WUG Košice – Daniel Bača – daniel.baca(zavinac)windowslive(bodka)com
WUG Trenčín – Pavel Krč – pkrc(zavinac)vodeko(bodka)sk


Pavel Krč

Krc utorok 21. augusta 2012 11:08
Windows User Group - Slovak Republic

 
Windows User Group - Slovak Republic
vyhľadávanie

partneri

2 % od Vás pre WUG
2 % od Vás pre WUG

sponzori






Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic

Copyright © 2008 Windows User Group Slovensko

Windows User Group - Slovak Republic domov Windows User Group - Slovak Republic o nás Windows User Group - Slovak Republic podujatia Windows User Group - Slovak Republic odkazy Windows User Group - Slovak Republic informačné kanály Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic