Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic Windows User Group - Slovak Republic
RSS
Windows User Group - Slovak Republic
prihlásenie
meno login
heslo
Automaticky prihlásiť
zabudli ste heslo?
zaregistrujte sa

kalendár podujatí
marec 2024 apríl 2024 máj 2024
po ut st št pi so ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
dnes 20.04.2024 dnes 20.04.2024

kto je online?
počet anonymných užívateľov: 16
počet prihlásených užívateľov: 0

Top 10 najčítanejšie
1.Vytvorenie USB boot jed...
2.Oprava MBR sektoru bez ...
3.Windows 7 download
4.HTPC alebo ako si posta...
5.Windows 7 RC v slovenč...
6.Konzole pro zotavení v...
7.Panika menom Conficker
8.Platené vs Zadarmo
9.Inštalujte Windows z U...
10.Windows 7 RC download -...

Windows User Group - Slovak Republic

Vízie a trendy : Prečo je "mobilná aplikácia" fenoménom doby ?
Windows User Group - Slovak Republic
Nezaradené > Nezaradené

Vízie a trendy : Prečo je "mobilná aplikácia" fenoménom doby ?

Windows User Group - Slovak Republic
Ak dnes (v roku 2013) žijeme v dobe zrýchľujúcej sa "tvrdej" informatizácie, tak najväčším fenoménom na prenos akýchkoľvek informácií ku koncovému užívateľovi sú aplikácie. A tie najzaujímavejšie sú mobilné aplikácie - s tým sa musí IT komunita stotožniť. Ich súčasný potenciál je neskutočný !

Už na minuloročnej akcii Techdays 2012 Slovensko ma, vrámci voľnej diskusie o budúcej funkcionalite mobilných aplikácií na nových mobilných telefónoch (jeden z nich som mal možnosť už vtedy vyskúšať si aj ja - Nokia Lumia 800), napadla myšlienka, že ak by ešte dnes žil "kráľ POP-u" Michael Jackson tak jeho budúca produkcia (napr. hudobná či iná) by bola určite vydaná vo forme mobilnej aplikácie. Takáto zmena prechodu z klasického sveta médií ako sú resp. v minulosti boli vynilové platne či CD/DVD do sveta mobilných aplikácií by mu priniesla množstvo výhod, vrátane jednej s tých "naj", ktorá takéhoto umelca určite najviac zaujíma - a to je ochrana jeho autorských práv na dielo, ktoré vytvoril.

 

Na mobilných aplikáciách ma fascinujú dve vlastnosti, ktoré ich oproti tým "klasickým" aplikáciám určeným pre desktopy  (notebooky a pod.) od nich rapídne odlišujú a zvýhodňujú. Je to ich "dostupnosť" a možnosti distribúcie "free" edícií. Tieto kľúčové vlasnosti sa navzájom dopĺňajú a vytvárajú pre mobilné aplikácie extrémnu výhodu oproti klasickým.

 

O výhodách dostupnosti nie je potrebné nič pripomínať, každému snáď je táto vlastnosť jasná svojou výhodou. Preto sa viac povenujem druhej vlasnosti - distribúcia "free" edície mobilnej aplikácie. Ak by niekomu nebolo jasné čo pod tým mám na mysli, vysvetlím. "free" edícia aplikácie je : buď plne funkčná ale časovo obmedzená aplikácia, alebo nie je časovo obmedzená a je distribuovaná so svojou obmedzenou funkcionalitou oproti plnohodnotnej aplikácii. Táto vlastnosť ukázala svoj potenciál už v "klasickom" svete aplikácií pre desktopy, ale jeho akcelerácia príde až s mobilnými aplikáciami. Hlavne preto, že je možné ju (kvôli "dostupnosti") kedykoľvek povýšiť na plnohodnotnú mobilnú aplikáciu.

 

No a v tomto momente stúpa potenciál mobilných aplikácií do extrému ! Ak sa vrátim späť ku "královi POP-u" tak akási časť tohto potenciálu by mohla začať využívať okamžite asi nasledovne : zverejnením správy, že na svet príde aplikácia, ktorá nám v budúcnosti bude predstavovať jeho tvorbu (to je o tej "dostupnosti") a napísaním mobilnej aplikácie, ktorá bude do budúcna sprostredkovávať všetky info o ňom, čo sa deje okolo, čo sa pripravuje, a ako a kedy to bude vydané,...atď,atď (to je to tej "free" edícii - no a tu je najviac viditeľný potenciál oproti tej "klasicej" aplikácii, totiž mobilná aplikácia je stále s Vami, nosíte ju predsa so sebou vo svojom telefóne/tablete).   (Pozn. Ja osobne si myslím, že pre showbiznis je už dnes rozhodujúcim médiom mobilná aplikácia. Spĺňa všetky atribúty, požiadavky na funkcionalitu úplne brilantne.)

 

Aby sme to uzavreli - nakoniec tipy ako na to... (teda Vaše "Know How")

 

1. zvoľte si platformu - napr. Microsoft Windows Phone 8

viac sa dozviete TU :

http://www.windowsphone.com/sk-sk/how-to/wp8/start/whats-new-in-windows-phone

 

2. pokúste sa pre túto platformu vytvoriť svoju mobilnú aplikáciu, napr. pomocou Microsoft Visual Studio nástroja

viac sa dozviete TU :

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

 

3. a majte oči a uši otvorené a pýtajte sa ! Kto by to tak mohol využívať, potrebovať a pod...

 

Veľa zdaru a horúce leto Vám praje

Julo Kováč

Windows User Group - Slovak RepublicWindows User Group - Slovak Republic JPerf | nedeľa 14. júla 2013 09:18 | Prečítané: 5245 x | neohodnotené |
Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic

 
Windows User Group - Slovak Republic
vyhľadávanie

partneri

2 % od Vás pre WUG
2 % od Vás pre WUG

sponzori






Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic

Copyright © 2008 Windows User Group Slovensko

Windows User Group - Slovak Republic domov Windows User Group - Slovak Republic o nás Windows User Group - Slovak Republic podujatia Windows User Group - Slovak Republic odkazy Windows User Group - Slovak Republic informačné kanály Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic