Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic Windows User Group - Slovak Republic
RSS
Windows User Group - Slovak Republic
prihlásenie
meno login
heslo
Automaticky prihlásiť
zabudli ste heslo?
zaregistrujte sa

kalendár podujatí
marec 2024 apríl 2024 máj 2024
po ut st št pi so ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
dnes 19.04.2024 dnes 19.04.2024

kto je online?
počet anonymných užívateľov: 13
počet prihlásených užívateľov: 0

Top 10 najčítanejšie
1.Vytvorenie USB boot jed...
2.Oprava MBR sektoru bez ...
3.Windows 7 download
4.HTPC alebo ako si posta...
5.Windows 7 RC v slovenč...
6.Konzole pro zotavení v...
7.Panika menom Conficker
8.Platené vs Zadarmo
9.Inštalujte Windows z U...
10.Windows 7 RC download -...

Windows User Group - Slovak Republic

Lahky dotyk na security 2. Digitalny podpis
Windows User Group - Slovak Republic
Bezpečnosť > bezpečnosť

Lahky dotyk na security 2. Digitalny podpis

Windows User Group - Slovak Republic

Povodne som sa chcel vrhnut na porovnanie vyhod resp. nevyhod W98 a WNT (2000,XP) no momentalne som sa trochu domotal v log suboroch a clanok prekrocil unosnu medzu na citanie (cca12 A4). Takze som si nasiel temu ktora mozno nie je az taka zaujimava ale je dost uzitocna. Digitalne podpisy.


Jednym zo zakladnych problemov je ich cena( teda vacsinou) a bezny user si malokedy moze dovolit dat rocne cca 20 dolarov. Na druhej strane je mozne tym podpisat dokumenty, emaily a stat sa doveryhodnym. No ja osobne som testoval niekolko Digital ID. Urcite mozem doporucit Thawte (je mozne s toho ziskat PLNOHODNOTNY digitalny podpis po overeni 2 ludmi (v SR Myjava)). I ostatne na bezne domace ci pre malu firmicku su pouzitelne.
No a teraz trochu statistiky, testoval som 6 digital ID ako podpis v emaili (10 emailom (2 statne institucie, 4 firemne emaily, 3 ine (pouzil som svoje konta na domene, azet a yahoo) a 1 banka) Dovod preco statne institucie je kvoli najcastejsej nutnosti mat digitalny podpis pri komunikacii s nimi. Banka tam slo o moj sluzobny email, kontroloval som to az na druhy den, v statnej institucii islo o mvsr a drsr, no a pouzil som znamych a ich firemne emaili (HP, Siemens, T-Com, UPC). Pouzil som svoj email na wug.cz a azet, yahoo ako freemaili. Zaroven som si k azet vytvoril Digital podpis na test. Vysledok nizsie.
Avoco secure2trust je asi najhorsi z tych ktore som testoval, dovod je jednoduchy 2x mi bol odmietnuty z 10 emailov. Zamietnuty bol z mvsr a Siemensu. Islo o 14 dnovy trial kde je mozne podpisat email a word dokumenty. I ked su clenmi Microsoft Secure IT Alliance posadil som ich na posledne miesto. Cena na jeden rok 19,95 $
My CredentialTM from GeoTrust, Inc. 4. miesto I ked su sucastou VeriSign, ide len o digitalny podpis a jedine mi to vratilo mvsr. Dovod iny to nema, cena na jeden rok 19,95 $.
Aloaha je free digital sign pre email a pdf. Nič viac nic menej. Bez problemov prijaty vsetkymi emailami. 3.miesto si zasluzi len preto ze ako predosle 2 sa dal nainstalovat (priradit iba mailovej schranke od providera, azet ako freemail mi uznali ako nedoveryhodne, s cim v podstate suhlasim vzhladom k registraciam) Velke plus je zdarma a rovnako uznany ako aj GeoTrust (VeriSign)
Posledne 2 podpisy davam na miesta uz len podla ceny, preco tak no jednoducho oba su uznane autority, oba su jeden vydavatel (VeriSign), su digitalne podpisy do emailu a boli bez problemov i pri Azete. Takze si mozete digitalny podpis dat aj k freewebu ak podporuje pop3 a SMTP prenos (to je Outlook Outlook expres ci Thunderbird. Takze finalne:
Priamo VeriSign a to je snad najznamejsia a najvyuzivanejsia certifikacna autorita je mozne stiahnut si 60 dni trial free, inak je cena na jeden rok 19,95 $. A preto ich 2. miesto.
Thawte je vitaz. Je to plnohodnoty osobny digitalny podpis. Nebudete sice vo Web Of Trust ale na to Vam staci navstivit po dohode v Myjave 2 "notarov" Thawte a po overeni ID (Obciansky preukaz) ste uz trusted. Potrebujete overit od oboch aby ste boli spolahlivy a tym sa vyrovna VeriSign platenemu certifikatu. Dalsou vyhodou je ked mate overene ID tak mozete revokovat podpis aj pri zmene emailu. A nemusite vytvarat novy podpis. Vlastna specifikacia od Thawte:thawte's Personal E-mail Certificate system, in conjunction with the thawte Web of Trust (WOT), is a tried and tested way to secure all e-mail communications. A simple registration process allows you to enjoy the benefits of thawte's Personal Certification System - absolutely FREE

No a na zaver naco Vam vlastne je digitalny podpis? Nuz po prve lepsie vyzera pri komunikacii s instituciami podpis. A po dalsie budu aj znamy vediet ze je to Vas email.

No este jedna institucia je vydavatelom a ja ju pouzivam uz asi rok az rok a pol. Comodo Email certificates je taktiez zdarma a pre biznis klasicky na jeden rok 19,95 $. Bez problemov funguje na googli a mal som ho dlhsi cas kym som zacal minuly rok v marci pouzivat Thawte. Bol som s nim vcelku spokojny.

Windows User Group - Slovak RepublicWindows User Group - Slovak Republic Redhawk | piatok 27. apríla 2007 17:59 | Prečítané: 6818 x | neohodnotené |
Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic

 
Windows User Group - Slovak Republic
vyhľadávanie

partneri

2 % od Vás pre WUG
2 % od Vás pre WUG

sponzori






Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic

Copyright © 2008 Windows User Group Slovensko

Windows User Group - Slovak Republic domov Windows User Group - Slovak Republic o nás Windows User Group - Slovak Republic podujatia Windows User Group - Slovak Republic odkazy Windows User Group - Slovak Republic informačné kanály Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic