Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic Windows User Group - Slovak Republic
RSS
Windows User Group - Slovak Republic
prihlásenie
meno login
heslo
Automaticky prihlásiť
zabudli ste heslo?
zaregistrujte sa

kalendár podujatí
marec 2024 apríl 2024 máj 2024
po ut st št pi so ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
dnes 27.04.2024 dnes 27.04.2024

kto je online?
počet anonymných užívateľov: 42
počet prihlásených užívateľov: 0

Top 10 najčítanejšie
1.Vytvorenie USB boot jed...
2.Oprava MBR sektoru bez ...
3.Windows 7 download
4.HTPC alebo ako si posta...
5.Windows 7 RC v slovenč...
6.Konzole pro zotavení v...
7.Panika menom Conficker
8.Platené vs Zadarmo
9.Inštalujte Windows z U...
10.Windows 7 RC download -...

Windows User Group - Slovak Republic

 

Čo je WUG?WUG Slovensko

Windows User Group (alebo len skrátene WUG) je dobrovoľné združenie IT profesionálov, konzultantov, správcov, vývojárov, študentov, počítačových nadšencov ale aj širokej verejnosti so záujmom o platformu a produkty spoločnosti Microsoft ako aj iných technológií. Cieľom združenia je hlavne fyzicky združovať svojich členov za účelom zdieľania vedomostí a praktickej výmeny skúseností v rámci organizovaných podujatí v podobe prednášok, seminárov, konferencií, mítingov alebo akéhokoľvek iného formátu podľa fantázie členov a organizátorov.

 

Myšlienkou WUGu je vzájomná výmena znalostí, skúseností, rád a nápadov, no predovšetkým otvorená diskusia o problémoch návrhu, nasadenia, implementácie, správy a údržby informačných technológií. Teda nielen usporadúvať podujatia na rôzne témy „oslobodené“ od marketingových vsuviek, ale hlavne spolčovať ľudí a podať im pomocnú ruku pri hľadaní informácií, najvhodnejších postupov, ako aj kontaktov na odborníkov a špecialistov.

 

Členom WUGu sa môže stať ktokoľvek, kto prejaví záujem a zaregistruje sa na stránkach združenia www.wug.sk. Odsúhlasením podmienok sa členovia môžu zúčastňovať na podujatiach (aktuálne v Bratislave a v Košiciach) a sú informovaní o činnosti združenia prostredníctvom jeho komunikačných kanálov.

 

Ako funguje WUG?

Organizátori WUGu sú dobrovoľníci, ktorí nad rámec svojej práce venujú svoj voľný čas združeniu bez akejkoľvek odplaty. Celý koncept fungovania teda stojí na nadšení a ochote ako organizátorov usporadúvať a manažovať podujatia, tak prednášajúcich často veľmi vyťažených špičkových odborníkov prezentovať svoje know-how bez nároku na honorár, a v neposlednom rade aj podporovateľov myšlienky WUGu zadarmo prepožičať svoje priestory. Združenie nie je komerčnou organizáciou a spoločnosť Microsoft, ktorá občas sponzoruje jeho fungovanie a bezodplatne poskytuje svoje priestory, nie je zriaďovateľom či organizátorom WUGu, nediktuje témy a ani nijak nezasahuje do obsahu podujatí, ako by mohol názov združenia mylne naznačovať.

 

História WUGu

Myšlienka WUGu sa datuje niekde do obdobia vzniku samotného Windows, kedy začali vznikať rôzne pobočky po celom svete. Na Slovensku sa podarilo túto myšlienku po prvý krát zrealizovať v Bratislave v máji 2005, kedy sa zakladateľ WUG Slovensko Július Kováč inšpiroval úspešne sa rozbiehajúcimi pobočkami v Českej republike. Následne v roku 2008 vznikli na Slovensku ďalšie pobočky v Košiciach a v Trenčíne, čím sa položili základy jedného z najväčších a najstarších združení, či ako sa mi aktuálne hovorí „meetup“-ov, tohto typu na Slovensku.

 

Budúcnosť WUGu 

Plány sú veľké, len keby bolo viac času alebo rúk :)

 

Uvítame ľubovoľnú pomoc, ktorú ktokoľvek ponúkne a sme otvorení akejkoľvek spolupráci. Či už je to námet na prednášku, pripomienky či rady na  zlepšenie činnosti združenia, výpomoc s organizáciou, tvorbou a správou webových stránok, pomoc s audio-video záznamami, technikou alebo akýmkoľvek príspevkom na fungovanie, neváhajte osloviť naše združenie:

- emailom na info[zavinac]wug[bodka]sk

- vo Facebook skupine

- v LinkedIn skupine

- alebo na YouTube kanáli

- či na Google+

 

Združenie WUG však bude naďalej šíriť svoje základné posolstvo: stretávať sa, rozprávať sa, zdieľať znalosti, skúsenosti a nadväzovať nové kontakty, ktoré prerastú v priateľstvá.

 

Ďakujeme všetkým členom, návštevníkom podujatí, organizátorom, prednášajúcim, sponzorom a všetkým, ktorí podporujú a šíria myšlienku WUGu.

 



 
Windows User Group - Slovak Republic
vyhľadávanie

partneri

2 % od Vás pre WUG
2 % od Vás pre WUG

sponzori






Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic

Copyright © 2008 Windows User Group Slovensko

Windows User Group - Slovak Republic domov Windows User Group - Slovak Republic o nás Windows User Group - Slovak Republic podujatia Windows User Group - Slovak Republic odkazy Windows User Group - Slovak Republic informačné kanály Windows User Group - Slovak Republic
Windows User Group - Slovak Republic